• Nieuwjaarstoespraak voorzitter

• Nieuwjaar 2023.

Op 1 januari van dit jaar was er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie bij Trekvogels. Zoals gebruikelijk was er eerst een voetbalwedstrijd tussen spelers van het eerste en oud-spelers. Een vermakelijk evenement, met winst voor de
    ouderen. En verder was er muziek en een lekkere maaltijd voor alle aanwezigen. Dit was tevens de afsluiting van het feestjaar vanwege ons honderdjarige bestaan. Hieronder enkele delen van mijn nieuwjaarstoespraak.

We hebben een intensief jaar achter de rug. Omdat we in het begin van het afgelopen jaar nog veel last hadden van Corona. Veel mensen zijn ziek geworden of hebben er nog langdurig last van. Wij hebben allemaal last gehad van alle beperkingen die het met zich meebracht. We konden niet voetballen, of alleen zonder publiek. En we konden niet in het clubhuis, of alleen met anderhalve meter afstand. Ik hoop dat we de pandemie nu helemaal achter ons kunnen laten.

Naast veel ellende in de wereld, waren er ook veel persoonlijke drama’s.
    Mensen die ernstig ziek zijn. En mensen die overleden zijn. We moeten zorgen voor troost voor de nabestaanden.
    Ik wens iedereen sterkte.

Belangrijk voor Trekvogels in het voorbije jaar was onze verjaardag. Trekvogels werd in april 2022 100 jaar oud. En dat hebben we gevierd! Twee fantastische avonden in april. En allerlei activiteiten door het jaar heen. Een mooi boek over 100 jaar Trekvogels. Dat boek hebben we gemaakt voor alle leden. Dus als je het nog niet hebt: kom het halen in het clubhuis.
    We zijn een vereniging van 100 jaar. Honderd jaar dankzij het werk van alle
    vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers kunnen we niet bestaan. We hebben afgelopen zomer een oproep gedaan aan ouders en leden, omdat er meer vrijwilligers nodig zijn. Dat heeft onder meer geleid tot een uitbreiding van het bestuur en de jeugdcommissie. Enkele werkgroepen zijn ook komend jaar aan de gang, onder meer met vrijwilligerswerk en goede communicatie. We zijn een 100-jarige vol energie.

Het afgelopen jaar is een groep mensen heel druk geweest met het organiseren van de feestelijkheden rond het 100-jarige bestaan. Ondanks corona is dat zeker helemaal geslaagd. We hebben op 1 januari alle mensen bedankt, die er voor gezorgd hebben dat we die verjaardag zo goed hebben kunnen vieren.

Het gaat om de leden van de commissie “100 jaar Trekvogels”: Bart Jeuken,
    Rebecca van Kolck, Vincent Jansen, Fränk Orth, René Duyshard, Koen Lensen,
    ​Leo Otten, Johny Migchielsen en Rene Smits. Ze hebben allemaal een presentje
    gekregen.

Ook Johny en Marian Migchielsen hebben we in het zonnetje gezet. Als dank voor de enorme inzet voor Trekvogels de afgelopen 20 jaar, zijn ze benoemd als leden van Verdienste. Op 1 januari is de bijbehorende oorkonde uitgereikt.

Het bestuur van Trekvogels wenst iedereen een mooi voetbaljaar.

Jan Wijnia