Op weg naar rookvrij

Datum: 30-07-2018

Niet meer roken op Zaterdag tot 14.00 uur.

LogoBeste Trekvogel-leden,

Al enkele jaren richt Trekvogels zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Drankjes en hapjes worden gezonder, en vanaf komend seizoen gaan we ons sportterrein rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.hartstichting.nl/rookvrij voor meer informatie.

Wat verandert er?

Zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van afgelopen juni gaan we vanaf komend seizoen stapsgewijs ons sportterrein rookvrij maken. De eerste stap:

Tot 14 uur wordt Trekvogels op zaterdag rookvrij.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. In de hal roken wordt niet meer toegestaan. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn tot zaterdag 14 uur rookvrij. Dit is even wennen. We moeten met zijn allen elkaar erop aanspreken en dit niet alleen aan de beheerder overlaten. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Trekvogels onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! Het bestuur is voornemens om met ingang van het seizoen 2019-2020 het gehele sportterrein, binnen en buiten, alle dagen rookvrij te maken.

Rookvrije Generatie

De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie ( www.rookvrijegeneratie.nl).

We hopen dat u, net als Trekvogels, zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Voor vragen en opmerkingen zijn wij als bestuur bereikbaar via Piet Geerts, 06 37296478/piet.j.geerts@gmail.com, of komt u op de komende ALV op donderdag 23 augustus!

Met vriendelijke groet,

bestuur Trekvogels