• Op weg naar rookvrij

 • Niet meer roken op Zaterdag tot 14.00 uur.

  Nijmeegse sportverenigingen samen op weg naar rookvrije accommodatie

  Tenminste tien Nijmeegse sportverenigingen willen dat sporters rookvrij kunnen sporten op hun sportaccommodatie. N.E.C. faciliteerde voorafgaand aan de wedstrijd N.E.C. - TOP Oss een kick-off voor deze sportverenigingen, in het kader van het project Nijmegen op weg naar rookvrije sport. Daarnaast vroeg de club voorafgaand aan de wedstrijd aandacht voor dit thema, middels een spandoek. Ook Trekvogels-jeugdleden gaven acte de préséance.

  De tien verenigingen welke aanwezig waren vormen de 'kopgroep' van dit nieuwe project.Van elke vereniging was dan ook een jeugdlid aanwezig in eigen clubtenue, deze leden hielden tijdens de spelersopkomst een spandoek vast met daarop de tekst: 'Wij willen een rookvrije sportvereniging'. De Nijmeegse sportverenigingen die zich aansluiten bij de kopgroep zijn: 

  SV Hatert LLTV
  Trekvogels TPV Dukenburg Smash
  TV Rapiditas Korfbalvereniging Keizer Karel
  CSV Oranje Blauw RV de Waal
  Nijmeegse Schaatsvereniging HV Havana
  Tafeltennis Nijmegen  

  De verenigingen gaan zelf stapsgewijs op weg naar een rookvrije accommodatie.Daarbij wordt eerst naar de jeugd van de desbetreffende verenigingen gekeken. N.E.C. zal in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Nijmegen, de individuele sportverenigingen ondersteunen in het proces naar een rookvrije sportaccommodatie. Er wordt campagnemateriaal beschikbaar gesteld voor alle Nijmeegse sportverenigingen, zoals hesjes, t-shirts en een spandoek.

  Dit weekend wordt door de verenigingen nogmaals aandacht gevraagd voor dit thema.

  Trekvogels en de Rookvrije Generatie

  Groen, gezond en in beweging

  Trekvogels sluit hierbij aan op de beweging Nijmegen op weg naar een Rookvrije Generatie. Dit is een samenwerking van de volgende partners: Iriszorg, Radboud umc, GGD Gelderland-Zuid

   

rfwbs-slide