• De KNVB staat dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal.

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB in de komende maanden bij alle amateurclubs langs om een speciaal jubileumshirt uit te reiken. Hierbij neemt de KNVB ook een shirt van de vereniging zelf in ontvangst. Het uiteindelijke doel is, dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.

Op vrijdagavond 29 november is Manon Albers, oud Dames-selectiespeelster en nu werkzaam bij de KNVB, op onze club langs geweest om shirtjes te ruilen.

Om het 130-jarige jubileum van de KNVB te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier wordt 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt verenigd. Een waar collector’s item als aandenken.