• Trekvogels in het nieuws

• Koninklijke Erepenning voor Voetbal Vereniging Trekvogels. PDF Afdrukken E-mailadres
    zaterdag 09 april 2022 14:15

NIJMEGEN – Vrijdag 8 april werd bij V.V. Trekvogels om 1922 uur het jaar van oprichting het startschot gegeven voor 100 jaar V.V. Trekvogels. Bij het woord van welkom werd door Joost Gerrits (penningmeester) een schrijven voor gelezen van oud voorzitter Theo Janssen, die om reden van gezondheid er helaas niet bij kon zijn.

Burgemeester Bruls kwam speciaal naar de Luciaweg om de vereniging te feliciteren met deze mijlpaal en te vertellen dat hij de voetbalvereniging Trekvogels de Koninklijke Erepenning met oorkonde mocht overhandigen. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling. De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie! Bestuurslid Jo de Haan nam deze voor de vereniging in ontvangst. Daarna kreeg burgemeester Bruls het jubileumboek 100 jaar Trekvogels. Op zijn beurt overhandigde de burgemeester bij twee leden (Henk Brouwers en Jan Jansen) het jubileumboek en spelde hen voor 75 jaar lid de goudenvogel verenigingsspeld op, vergezeld met een bos bloemen....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Vertegenwoordiger Hans Schokken van de KNVB feliciteerde de vereniging en overhandigde de Oranje Bondsvlag en een glazen trofee met tekst “Trekvogels 1922-2022” aan Joost Gerrits (penningmeester). Ook spelde hij bij Leo Noordermeer (ledenadministratie en wedstrijdsecretaris) de gouden Bondsspeld op. De dames van de tennisafdeling hadden bedacht om een buiten tafeltennis tafel als cadeau te geven.
    Hierna werden diverse leden met een verenigingsspeld gehuldigd voor respectievelijk 60, 50, 40 en 25-jarig lidmaatschap. Na nog een veiling van een jubileumshirt om gevluchte kinderen binnen Trekvogels op te vangen en deze te voorzien van kleding en schoenen om de sport te kunnen beoefenen! Er waren optredens van Tonnie Vogel met een speciaal Trekvogels lied en ”de Kwakberg Band” het feest dat twee dagen duurt ging verder met feest DJ Mike.

Precies 100 jaar geleden, op 8 april 1922, richtte een groep jonge mannen uit Nijmegen Oost de voetbalvereniging Trekvogels op. Nu, zoveel jaren later, heeft de voetbalvereniging meer dan 1000 leden en is nog altijd zeer actief, zowel op sportief gebied als wat betreft maatschappelijke activiteiten.
    In haar lange bestaan hebben de Trekvogels op verschillende plekken in Nijmegen gespeeld. Uiteindelijk kwam er in 1950 een veld beschikbaar op het huidige complex op de Kwakkenberg dat inmiddels aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Deze Koninklijke Erepenning is in Nijmegen eerder uitgereikt aan hockeyclub NMHC en aan de Nijmeegse Muziekvereniging TNT.
    Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op F