• Snackbar Tweety als thuisplek voor OPK-inzameling ten eind

5 okt 2020
  • Snackbar Tweety als thuisplek voor OPK-inzameling ten eind

De inzameling van het oud papier en karton (OPK) door vrijwilligers van Trekvogels zorgt van oudsher al voor extra inkomsten voor de club. Met deze extra inkomsten worden zinvolle uitgaven gedaan, bijvoorbeeld voor de jeugd. Naast de vrijwilligers van de club heeft ook snackbar Tweety (Broerdijk 154) hieraan al ongeveer 50 jaar een bijdrage geleverd.

De snackbar werd op 16 mei 1968 geopend door Berry Nijs. Vrij kort na de opening werd de snackbar een vertrouwde verzamel- en thuisplek voor onze vrijwilligers die het OPK inzamelden in Nijmegen-Oost. Bij de start verzamelden de OPK-vrijwilligers zich bij de snackbar. En na afloop van de inspanning konden zij op kosten van de club onder het genot van een drankje en een snack nog even bijkomen en napraten bij Tweety.

De laatste 9 jaren is de relatie van de club met Tweety voortgezet door de huidige eigenaar Richard Koot en zijn vrouw Claudia.
    Richard is geboren in de Vlierestraat en had Trekvogels al van jongs af aan in zijn hart gesloten. Zelf heeft hij ook wel eens meegelopen om het OPK in te zamelen voor de club.

Hoewel Tweety sterk verbonden is met Oost, is de snackbar inmiddels geen onbekende meer in de stad. Begin 2020 werd de snackbar uitgeroepen is tot de meest vegetarische cafetaria in Nijmegen en de regio. Ongeveer 70 vega-snacks zijn momenteel bij Tweety verkrijgbaar.

Vanaf januari dit jaar wordt het OPK door de vrijwilligers van Trekvogels echter niet meer in Oost ingezameld, maar in de wijken Hazenkamp / St.Anna en Centrum. Daarmee kwam ook een eind aan de vertrouwde verzamel- en thuisplek bij Tweety voor de OPK-vrijwilligers. Wij zijn de eigenaren van Tweety, en in het bijzonder Richard en Claudia, dankbaar dat zij jarenlang de club dienstbaar zijn geweest bij de OPK-inzameling van onze club in Oost. Het bestuur van Trekvogels heeft dit ook via een brief aan Tweety kenbaar gemaakt. Wij kijken tevreden terug op een goede, innige band met de snackbar en wensen de huidige eigenaren veel succes met de verkoop van hun bijzondere vega-snacks.

Tot slot,
    Als je wilt bijdragen aan de extra-inkomsten voor de club door bijvoorbeeld drie of vier keer per jaar mee te doen aan de OPK-inzameling, meld je dan aan bij een van de coördinatoren hieronder.

Fleur Kortmann (tel. 06.489.24.770)
    Henk Moeniralam (tel. 06.170.82.801)
    (Coördinatoren OPK-inzameling)